MVG De Groene Sloopkogel pakt finale af van Barney

De finale van The Masters wordt voor de vierde keer op rij gewonnen door Michael van Gerwen

MVG was voor iedereen te sterk tijdens The Masters 2018, ook in de finale bleek hij te sterk te zijn voor zijn landgenoot Raymond van Barneveld en versloeg hem met 11-9 in legs. In het begin zag het daar niet na uit want Mister Green begon de finale niet best. De verdedigend kampioen kreeg direct al in het begin van de wedstrijd 3 pijlen om de Hagenaar te breaken, maar miste dubbel 14 en dubbel 7. De vijfvoudig wereldkampioen deelde de eerste klappen uit

Terwijl Barney lekker begon en meteen al met de eerste pauze 4-1 voor stond. Raymond zakte dan iets in waardoor de Brabander terug kon komen. MVG had hiervoor wel de zesde versnelling nodig en gooide 2 maal een 177 score om vervolgens 52 te checken. Barneveld die echt indruk maakte toen hij Wright vermorzelde met 10-2 kwam terug in de finale en nam een voorsprong van 8-5.

De Hagenaar bleek toch al veel energie verloren te hebben in de vorige partijen die op dezelfde dag werden gespeeld. Barney was daartegen een prima leg begonnen om na 3 beurten op 71 uit te komen maar die kans kwam dus niet meer. Van Gerwen liet zien waarom hij de nummer 1 van de wereld is door een smerige 124 finish op de Bullseye uit te gooien en daarmee gelijk in legs te komen .En de turbo ging erop waardoor de volgende 2 legs uit gingen met 12 darters en de zege greep met 11-9.

Finale MVG V Barney – The Masters 2018

Dart nieuws

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *